Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20499220 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU91 1173 5005 2049 9220 0000 0000

Biztonság napja ÁGOTA Falván

/media/uploads/images/post_upload/BC5K6411.jpg

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal karöltve rengeteg izgalommal és élménnyel teli bűnmegelőzési napot szerveztünk Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Baranya és Heves vármegyei, nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő fiataljainknak.

A gyermekek forgószínpadszerűen 10 állomáson teljesítettek különböző csapatfeladatokat. Tűzoltó- és kerékpáros ügyességi versenyen és egy KRESZ-kvízben bizonyíthatták ügyességüket, valamint az egészségügyi állomáson is értékes pontokat, hasznos tudást szereztek. Itt többek között az újraélesztés helyes módját tanulták meg.

Mint közösségünk minden programján, itt is fontos szerephez jutott az élményszerzés. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság jóvoltából a fiatalok bekukkantottak egy igazi rendőrautóba, egy hőkamerával felszerelt járgányba, és a részegszemüveget is kipróbálták. 

– Az a célunk, hogy programjainkon olyan tudást adjunk át a fiataloknak, aminek köszönhetően nem válnak a jövőben áldozattá, elkövetővé vagy bűnismétlővé. A tavalyi év végén együttműködési megállapodást kötöttünk a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal, ez a mostani rendezvény pedig tökéletesen illeszkedik közös céljainkba – mondta Bakai Krisztián, bűnmegelőzési csoportunk vezetője.

A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai egy szituációs játékot hoztak ÁGOTA Falvára, ahol mindenki parkőrként védhette a természetet. Az Argos Állatvédelmi Közhasznú Egyesület tagjai egy interaktív kutyás bemutató után az állatvédelemről, és a felelős állattartásról meséltek gyermekeinknek. 

A Jászszentlászlón élő Turai Melinda jól érezte magát a programon, minden állomáson sokat tanult.

– Szerintem fontos, hogy mindenki rendelkezzen alapfokú egészségügyi ismeretekkel, mert erre a tudásra bármikor szükség lehet. Én szeretek segíteni másokon, éppen ezért azon is gondolkodom, hogy rendőr leszek – mondta a lány.

Az egyes állomásokon össze kellett dolgozniuk a fiataloknak, hogy közösen szerezzenek pontokat. Mindenki nagyon ügyesen teljesített, a nap végén pedig mindenki emléklappal és finomságokkal tért haza.

/media/uploads/images/post_upload/BC5K4357.jpg
Dobogóra álltak az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna legjobb csapatai
/media/uploads/images/post_upload/DHE_2644.JPG
Célegyenesbe ért az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_3058.jpg
A jókedv, az élményszerzés és a sportszerűség játszotta a főszerepet Zánkán!