Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20499220 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU91 1173 5005 2049 9220 0000 0000

Egy tuti jó szombat az az ÁGOTA Játszóház és Ifi Klubbal

/media/uploads/images/post_upload/BC5K7126.jpg

Egy tuti jó szombatra várta az ÁGOTA Játszóház és Ifi Klub a szegedi 18 év alatti fiatalokat és szüleiket valamint az ÁGOTA Közösség Csongrád-Csanád vármegyei gyermekeit és nevelőszüleit. Mintegy 200-an választottak minket és vidám programjainkat ezen a napsütéses őszi hétvégén Szegeden.

Az eseményre kilátogató családok apraja-nagyja 11 állomáson elhelyezett ötletes kihívásokon vett részt. Így például kincskeresésen, sorversenyeken, üdítőpongon vagy élő amőbán. Az első állomáson díszes, kreatív menetleveleket kellett készíteni, amelyeken a későbbikben az adott állomások teljesítésekor lehetett pontokat gyűjtögetni. Különösen népszerű volt a Találd ki a zenét című kihívás, amelyen többek közt Manuel, Azariah és Valmar dalait kellett 1-1 részletből felismerni, de akadt, aki Vivaldit kapott feladványként.

– Egy éve egy ugyanilyen családi napon ismerkedtem meg a játszóházzal, és azóta járok ide – mesélte a 11 éves szegedi Révész Róbert Roland. – A két testvéremmel jöttem most erre a programra. Van menetlevelem, minden állomáson voltam. A játszóházas kvíz tetszett a legjobban, mert mindenre tudtam a választ.

Az egyik állomáson az ÁGOTA Játszóház és Ifi Klubbal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk a vállalkozóknak. Például arra, hogy hány éve működik, mely napokon van nyitva, ki az ÁGOTA Alapítvány alapítója vagy a Játszóház vezetői.

Husztovszkiné Kálmán Katalin nevelőszülőnk Forráskútról érkezett a napra 4 hat év alatti gyermekkel. Katalin rendkívüli lendülettel és jó kedvvel beszélt a nála nevelkedő kicsikről és a nevelőszülői hivatásról, miközben egyikük csillámtetkóra várt, a másiknak éppen csak elkészült az arcfestése, a többiknek pedig uzsonnát kínált, hogy legyen energiájuk a hamarosan kezdődő közös zumbához. – Szeretünk eljárni az ÁGOTÁ-s programokra, mindenhova elmegyünk, ahova hívnak, rugalmasak vagyunk. Mivel Forráskúton élünk, a Játszóházban eddig még nem jártunk, de nagyon jól érezzük magunkat.

– Az esemény célja az volt, hogy a Szegeden élő családok közelebbről is megismerkedhessenek az ÁGOTA Alapítvány játszóházának tevékenységével – emelte ki Olajkár József Zoltán, a játszóház vezetője. – Nagyon színes programmal vártuk ma az érdeklődőket. A 11 állomásunk mellett volt például egy közös zumbázás, ami szinte mindenkit megmozgatott, azán a Tiszavirág Néptáncegyesület lépett fel egy színvonalas produkcióval, majd Tini Discóval zártuk a napot – tette hozzá Olajkár József Zoltán.

(fotók: Gémes Sándor)

/media/uploads/images/post_upload/BC5K3519.jpg
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek II.
/media/uploads/images/post_upload/1.DHE_3502.JPG
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek I.
/media/uploads/images/post_upload/BC5K4357.jpg
Dobogóra álltak az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna legjobb csapatai