Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20499220 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU91 1173 5005 2049 9220 0000 0000

„Mindenható Urunk, Istenünk! Áldd meg ezt a hajlékot. Lakjék benne egészség, tisztaság.”

/media/uploads/images/post_upload/BC5K7069.jpg

„Mindenható Urunk, Istenünk! Áldd meg ezt a hajlékot. Lakjék benne egészség, tisztaság.” Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódik a házszentelések hagyománya. Ilyenkor a lelkipásztorok otthonaikban meglátogatják a híveket, áldást kérnek a házakra, és az azokban élő családokra. 

Ez az ősi szokás az ÁGOTA Közösségben is tovább él, a házszentelések sora ÁGOTA Falván folytatódott. Az ott élőkre és dolgozókra, valamint az oda betérőkre Serfőző Levente oktatási püspöki helynök kért áldást.

 Isten áldása olyan, mint egy védőpajzs saját és családunk életében. Erőt hordoz magában, mi lelkipásztorok pedig ezt az erőt ajándékozzuk a híveknek a házszenteléseken. Ezt a lelki védelmet hoztam el ÁGOTA Falvára is – emelte ki az atya.

A szertartás a Szent Jobb Lator templomban kezdődött. Ezután Levente atya ÁGOTA Falva több más épületét is megszentelte, a bejárati ajtókra pedig felkerült a 20+C+M+B+24 felirat.

Az esemény egy jó hangulatú beszélgetéssel és szeretetvendégséggel zárult.

A házszentelés a hívek és a lelkipásztorok számára egyaránt fontos. Egy kiemelkedő találkozási pont, amikor az érintettek személyes dolgokról, örömeikről vagy éppen problémáikról is el tudnak beszélgetni, így jobban megismerhetik egymást.

/media/uploads/images/post_upload/DHE_2919.JPG
Az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna legszebb pillanatai - VIDEÓVAL
/media/uploads/images/post_upload/_LPE5445_kiv_0_2.jpg
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek III.
/media/uploads/images/post_upload/BC5K3519.jpg
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek II.