Számlaszám: OTP Bank 11735005-20499220
 
Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU91 1173 5005 2049 9220 0000 0000
 
Ajánlott Videók

Szeged VTV - "Nevelőszülők kerestetnek" 2011. 09. 28.

Duna Tv - Közbeszéd, 2012. 09. 14.

ÁGOTA karácsony 2017

ÁGOTA® karácsony 2017

Integrációs programsorozat 2017
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2016
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2015
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2014
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2013
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2012
 
Bővebben
 
Dél-Alföldi Regionális Bűnmegelőzési
Fesztivál 2017 szeptember 09.
 
Bővebben
 
Film a családbafogadásért

Reklám film a családbafogadásért

Ajánlott Videók

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Dr. Kiss-Rigó László felszólalása

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Soltész Miklós felszólalása

II. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia, Dr. Kiss-Rigó László előadása

II. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia, Soltész Miklós előadása

Köszönjük adója 1%-át!

Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor

ÁGOTA® Alapítvány

AGOTA - Több, mint Tábor

1% 2012KÁSZPEM®kézikönyvek magyarul-angolul

Újabb élelmiszerosztás a rászoruló családoknak az ÁGOTA® Alapítvány szervezésében

 
 

Újabb élelmiszerosztás a rászoruló családoknak az ÁGOTA® Alapítvány szervezésében

 

Újra élelmiszert osztott az ÁGOTA® Alapítvány az állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalok, valamint családjaik és a halmozottan hátrányos helyzetű családok és bajbajutottak körében. Felsővárostól Újszegedig, Gyálaréttől Rókusig sok ezren kértek és kaptak segítséget az alapítványtól.

 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel összefogásban már régről szervez élelmiszerosztást az ÁGOTA® Alapítvány. Elsősorban a gyermekvédelmi gondoskodásban élő és általában veszélyeztetett, illetve halmozottan hátrányos helyzetű emberek körében szervez komoly támogató programokat az alapítvány. Családi napjaikon ruha adományokat is osztanak, és számtalanszor nyújtanak segítséget azért, hogy megelőzhessék a fiatalok családból történő kiemelését. Kothencz János alapító szerint nemcsak az a fontos, hogy segítsenek, hanem az is, hogy a segítséget az emberi méltósághoz legközelebbi módon legyenek képesek megvalósítani a segítők.

“Ezért az is fontos, hogy miként segítünk. Hogy mindeközben hogy adunk, milyen hangulatot vagyunk képesek teremteni. Az alapítvány szinte valamennyi programját és országos támogató rendszerét az jellemzi, hogy miközben adunk, nem érzi mindezt méltatlannak az az ember, akinek segítünk. Számtalanszor találkozhatunk olyan lesütött tekintettel vagy lehajtott fejjel, ami egyértelműen arról árulkodik, hogy mennyire szégyelli valaki azt, ha segítségre szorul. Sokan lehetünk ezzel így. Mindig oda szoktunk arra figyelni, hogy miközben éppen adunk, ahhoz valamiképp társuljon egy kis humor, egy kis jó kedv, hiszen így oldottabbak a rászorulók, és ők maguk is könnyebben fogadják a segítséget. Ezúttal közel 8000 embernek tudtunk adni egy kis támogatást. Természetesen folytatjuk mindezt, hiszen már 18 éve, hogy rendszeresen segítünk a bajbajutott embereknek. Tarjánban működik egy kiváló mobil játszóházunk is, ahol korrepetáljuk a fiatalokat, ahol számtalan programban részesítjük az oda betérőket, és ahol egy-egy nehéz sorsú család gondjain igyekszünk segíteni. Az ilyen és ehhez hasonló akcióink lényege, hogy valóban ott tudjunk hatékonyan támaszt nyújtani, ahol a kiszolgáltatottság az úr” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak az alapító.

 
naptár popup