Számlaszám: OTP Bank 11735005-20499220

Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU91 1173 5005 2049 9220 0000 0000

Ajánlott Videók

Szeged VTV - "Nevelőszülők kerestetnek" 2011. 09. 28.

Duna Tv - Közbeszéd, 2012. 09. 14.

Integrációs programsorozat 2016

Integrációs programsorozat 2015

Integrációs programsorozat 2014

Integrációs programsorozat 2013

Integrációs programsorozat 2012

Rádió reklám
"Minden gyermeknek családban van a helye"dssfdssf

Film a családbafogadásért

Reklám film a családbafogadásért

Ajánlott Videók

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Dr. Kiss-Rigó László felszólalása

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Soltész Miklós felszólalása

II. ÁGOTA® Országos Gyermek­védelmi Konferencia, Dr. Kiss-Rigó László előadása

II. ÁGOTA® Országos Gyermek­védelmi Konferencia, Soltész Miklós előadása

Köszönjük adója 1%-át!

Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor

ÁGOTA® Alapítvány

AGOTA - Több, mint Tábor

1% 2012

KÁSZPEM®kézikönyvek magyarul-angolul

Autentikus segítői alapkör

Autentikus: hiteles, valódi

Az autentikus segítői alapkör életre hívója Kothencz János, aki maga is állami gondozásban nőtt fel.
Az alapkör olyan autentikus segítőkből áll, akik szintén állami gondozásban éltek, és a mindennapjaikban mintaadó életvitelükkel például szolgálnak sorstársaiknak.
Minden autentikus részesült önismereti személyiségfejlesztésben, hiszen aki nem képes személyes nehézségei folytán építő jelleggel fordulni sorstársai felé, nem lehet igazán jó segítő.

Az alapkör minden tagja elvégezte a KÁSZPEM® képzést, ismeri a módszer szemléletét és struktúrarendszerét egyaránt, amely a KÁSZPEM® képzések és az ÁGOTA® Táborok miatt kiemelkedő jelentőségű.

Az évente megrendezésre kerülő országos ÁGOTA® táborokat is az alapkörösök építik, szépítik, teszik otthonossá sorstársaiknak, valamit a megvalósításra kerülő programokat is ők állítják össze. A tábor csoportos felépítésű és minden csoportban van egy autentikus, aki segíti a team munkáját. Ha az autentikus jól végzi a dolgát, akkor áldásos hatással van a csoportra, támasza a csoportvezetőnek és biztonságot, illetve viszonyítási alapot adhat a sorstársainak. Ő az a segítő, aki érintettségét tekintve is hiteles. Mintát nyújt arról, hogy a családból való kiemeltség sorsállapota nem jelent automatikusan jövőtelenséget, vannak elérhető célok és van értelme magának az életnek is. Jó példát mutat mindabban, amit a gyermekotthonban élő sorstársai még leküzdhetetlenségként élnek meg.

A segítők jelenléte érzelmi érettsége és bizonyos fajta gyógyultsága hiteles példa lehet az azonos sorsállapotot megélő társainak.
Miután az autentikus segítők állítják össze a tábori programokat, év közben rendszeresen találkoznak, összeülnek és megalkotják a programokat.

A bekerülés megajánlás, illetve jelentkezés alapján történik.

Az alapköri tagok észrevételek alapján javaslatot tesznek az alapkör vezetőjének és egy rövid egyeztetés után sor kerül a megajánlásra, vagyis, felajánlják az illetőnek a csapattaggá válás lehetőségét. Ezután az alapkörösök egy kötetlen beszélgetés során jobban megismerik az új tagokat, elmondják, miben is áll az autentikusság. Ha az illető elfogadja a feltételeket, úgy érzi, hogy tudja vállalni az ezzel járó felelősséget és valóban mintaadó az életvitele, akkor felvételt nyer a csapatba.

Ha valaki úgy érzi, hogy szeretne egy ilyen csapathoz tartozni, jelentkezni is lehet. Ebben az esetben is sor kerül beszélgetésre, ismerkedésre.
Ezzel kapcsolatban az alapkör vezetőjét, vagy annak helyettesét lehet keresni!

Az alapkör tagjai:
  - Kothencz János alapító
  - Balogh Zsolt (Dzsuli) alapkör vezető
  - Kolláth Enikő (Enca) alapkör vezető helyettes
  - Fehér Mihály
  - Szilágyi Csaba
  - Rádai Terézia
  - Szabó Sándor
  - Burai Béla
  - Olajkár József Zoltán (Hangya)
  - Novák Vera -
 - Bunda Tamás
 - Mihály Anikó
 - Kolompár Rozália

A vezetők elérhetőségei:
Zsolt: balogh.zsolt80@gmail.com; Mobil: 06-30/6854454
Enikő: kollatheniko88@gmail.com

Az autentikus segítői alapkör esszenciája mindannak, amire az ÁGOTA® Alapítvány hívatott.

naptár popup