Számlaszám: OTP Bank 11735005-20499220
 
Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU91 1173 5005 2049 9220 0000 0000
 
Ajánlott Videók

Szeged VTV - "Nevelőszülők kerestetnek" 2011. 09. 28.

Duna Tv - Közbeszéd, 2012. 09. 14.

ÁGOTA karácsony 2017

ÁGOTA® karácsony 2017

Integrációs programsorozat 2017
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2016
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2015
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2014
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2013
 
Bővebben
 
Integrációs programsorozat 2012
 
Bővebben
 
Dél-Alföldi Regionális Bűnmegelőzési
Fesztivál 2017 szeptember 09.
 
Bővebben
 
Film a családbafogadásért

Reklám film a családbafogadásért

Ajánlott Videók

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Dr. Kiss-Rigó László felszólalása

III. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia Soltész Miklós felszólalása

II. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia, Dr. Kiss-Rigó László előadása

II. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia, Soltész Miklós előadása

Köszönjük adója 1%-át!

Ilyen a huszadik ÁGOTA® Tábor

ÁGOTA® Alapítvány

AGOTA - Több, mint Tábor

1% 2012KÁSZPEM®kézikönyvek magyarul-angolul

Integrációs nap és nevelőszülő toborzó májusban

 
 
 

Egy nap, ami csak a gyerekekről szólt
Vattacukor, fagyi és rengeteg élmény járt mindenkinek, akiket a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA® Alapítvány vendégül látott az integrációs napon. A Zápor tónál több mint négyezren szórakozhattak önfeledten egy egész napon át.

 
 

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA® Alapítvány május 21.-én négyezer állami gondoskodásban élő fiatalt látott vendégül a Zápor tónál. A családi, közösségi és integrációs napon azonban nem csak ők, bárki részt vehetett, aki a szép időben kilátogatott a panelek közt megbújó, idilli parkban. Sokan ki is használták a későn érkezett jó idő első napját: volt, aki csak pokróccal, többen azonban sátorral érkeztek, hogy egész napra kényelmesen be tudjanak rendezkedni.

 
 

Fagyi és vattacukor mindenkinek ingyen járt ezen a napon. Bár sokat kellett sorba állni, a gyerekek zokszó nélkül kivárták, amíg megkapták az ingyenes édességeket. Programból sem volt hiány: egész nap lehetett trambulinozni, jumpingolni, óriás csúszdázni vagy éppen kézműveskedni. Emellett a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya játékos közlekedésbiztonsági vetélkedőt szervezett, a városi rendőrkapitányság pedig játékos, preventív foglalkozásokat tartott a bűnmegelőzéssel kapcsolatosan. Amíg pedig a gyerekek játszottak, a szülők a ruhabörzén válogathattak maguknak és családjuknak holmikat.

 
 

A rendezvényen nevelőszülőket is toboroztak. A standnál egész nap nagy volt a forgalom: több mint ezer szórólapot kiosztottak. – Sok volt az érdeklődő, 14-en pedig már jelentkeztek is – mesélte Bodorné Jutka, aki maga is nevelőszülő.

 
 

- Már másodjára jöttünk vissza. A délelőttöt itt töltöttük és az ebéd utáni alvás után is ezt választottuk programnak. Színvonalas rendezvény, ráadásul nagyon kedvesek a segítők – foglalta össze tapasztalatait egy környékbeli édesanya, Békési Emese. Két kisfia, Zétény és Alex a legjobban az ugrálóvárat élvezték, a szomszéd fiú pedig, aki szintén velük volt, az élő csocsónál töltötte szinte minden idejét. Patrik éppen pihenőt tartott, amikor megszólítottuk őket és egy hatalmas, szivárványszínű cukortömböt rágcsált. A vattacukros kaparta össze neki a gép oldaláról. Nem ő volt egyébként az egyetlen, akinél ilyesmit láttunk: úgy tűnt, ez népszerűbb volt, mint maga a vattacukor.

 
 

- Nekem az arcfestés tetszett legjobban – mondta Jaksa Edina. A kislány Csanytelekről érkezett a rendezvényre, délután már inkább a nyugisabb programon, a kézműveskedésen vett részt. Előtte azonban rengeteget csúszdázott.

 
 

Az egyik árnyas részen a tiszaalpáriak rendezkedtek be. Pokrócokon ülve beszélgettek, az éppen akkor kezdődött Apostol koncertet onnan hallgatták. – Mindenki jól érzi itt magát. Sokat beszélgetünk, meg sétálunk. És tök jó volt a Fatima koncert – mesélte a 17 éves Radics Vivien. Testvére, Vanessza elmesélte, fagyiztak is, bár arra egy órát várniuk kellett a sorban. – Nem baj, megérte – tette hozzá. Társaságukban pihent Berta Zoltán is – ő Tiszakécskéről érkezett és fel is lépett a nap során citerazenéjével.

 
 

Miközben hazaindultunk, megállapítottuk, hogy nem csak a gyerekek, a Zápor tó kacsái is jól jártak ezen a napon. Annyi kaját ugyanis, amennyit a gyerekek bedobáltak nekik, valószínűleg egy hónap alatt sem kapnak.

 
                                                                                                                                                                
 
 
naptár popup