Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20499220 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU91 1173 5005 2049 9220 0000 0000

„Élj és játssz becsülettel!” – útjára indult az ÁGOTA Kárpát-medencei labdarúgótorna Zánkán!

/media/uploads/images/post_upload/DHE_1130.JPG

500 gyermekvédelmi gondoskodásban, nevelőszülői családban és lakásotthonban élő fiatal érkezett határainkon innen és túlról az ÁGOTA Közösség, az Erzsébet Alapítvány és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által szervezett ÁGOTA Kárpát-medencei labdarúgótornára.

A torna megnyitóünnepségén részt vett Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár, aki az ÁGOTA Közösség jó barátjaként érkezett Zánkára.

– A sport, így a futball is elszántságra, türelemre tanít, ahol az utolsó pillanatban is fordulhat a helyzet. Így akárcsak más területein, itt is végig ki kell tartani a győzelemért – mondta az államtitkár. 

Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, a labdarúgó torna védnöke az ünnepségen úgy fogalmazott: a tanács mindig fontosnak tartotta az ifjúság támogatását a sportban.

– A sport formálja jellemünket, élményt nyújt és arra tanít minket, hogy tiszteljük, segítsük egymást – hangsúlyozta.

Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője a megnyitón háláját fejezte ki az Erzsébet Alapítványnak és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnak a gyümölcsöző együttműködésért.

– Korszakalkotók és szemléletteremtők a hazai ifjúságvédelem területén a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a kampányai és kezdeményezései. Alapjaiban változtatták meg a családjukat nélkülözni kénytelen gyermekeink kriminalizálódását megelőző módszereket és az emberi hozzáállást – emelte ki.

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke elmondta, az alapítvány tíz éve szervezi az Erzsébet-táborokat. 

– Az elmúlt öt esztendőben 15 ezer gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek és fiatal táborozott a nyári balatoni Erzsébet-táborokban. Örömömre szolgál, hogy helyszínt adhatunk az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótornának – mondta.

A megnyitóünnepség a Freestyle FC bemutatójával, és egy közös bemelegítéssel zárult.

Ezután Dr. Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó szövetség korábbi elnöke végezte el a torna kezdőrúgását.

/media/uploads/images/post_upload/DHE_2919.JPG
Az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna legszebb pillanatai - VIDEÓVAL
/media/uploads/images/post_upload/_LPE5445_kiv_0_2.jpg
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek III.
/media/uploads/images/post_upload/BC5K3519.jpg
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek II.