Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20499220 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU91 1173 5005 2049 9220 0000 0000

Újabb élelmiszerosztás a rászoruló családoknak az ÁGOTA Alapítvány szervezésében

/media/uploads/images/post_upload/ujabb_elelmiszerosztas_a_raszorulo_csaladoknak_az_agota_alapitvany_szervezeseben_999_0.jpg


Újabb élelmiszerosztás a rászoruló családoknak az ÁGOTA Alapítvány szervezésében 


Újra élelmiszert osztott az ÁGOTA Alapítvány az állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalok, valamint családjaik és a halmozottan hátrányos helyzetű családok és bajbajutottak körében. Felsővárostól Újszegedig, Gyálaréttől Rókusig sok ezren kértek és kaptak segítséget az alapítványtól.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel összefogásban már régről szervez élelmiszerosztást az ÁGOTA Alapítvány. Elsősorban a gyermekvédelmi gondoskodásban élő és általában veszélyeztetett, illetve halmozottan hátrányos helyzetű emberek körében szervez komoly támogató programokat az alapítvány. Családi napjaikon ruha adományokat is osztanak, és számtalanszor nyújtanak segítséget azért, hogy megelőzhessék a fiatalok családból történő kiemelését. Kothencz János alapító szerint nemcsak az a fontos, hogy segítsenek, hanem az is, hogy a segítséget az emberi méltósághoz legközelebbi módon legyenek képesek megvalósítani a segítők.

“Ezért az is fontos, hogy miként segítünk. Hogy mindeközben hogy adunk, milyen hangulatot vagyunk képesek teremteni. Az alapítvány szinte valamennyi programját és országos támogató rendszerét az jellemzi, hogy miközben adunk, nem érzi mindezt méltatlannak az az ember, akinek segítünk. Számtalanszor találkozhatunk olyan lesütött tekintettel vagy lehajtott fejjel, ami egyértelműen arról árulkodik, hogy mennyire szégyelli valaki azt, ha segítségre szorul. Sokan lehetünk ezzel így. Mindig oda szoktunk arra figyelni, hogy miközben éppen adunk, ahhoz valamiképp társuljon egy kis humor, egy kis jó kedv, hiszen így oldottabbak a rászorulók, és ők maguk is könnyebben fogadják a segítséget. Ezúttal közel 8000 embernek tudtunk adni egy kis támogatást. Természetesen folytatjuk mindezt, hiszen már 18 éve, hogy rendszeresen segítünk a bajbajutott embereknek. Tarjánban működik egy kiváló mobil játszóházunk is, ahol korrepetáljuk a fiatalokat, ahol számtalan programban részesítjük az oda betérőket, és ahol egy-egy nehéz sorsú család gondjain igyekszünk segíteni. Az ilyen és ehhez hasonló akcióink lényege, hogy valóban ott tudjunk hatékonyan támaszt nyújtani, ahol a kiszolgáltatottság az úr" – mondta el a SZEGEDma.hu-nak az alapító.

/media/uploads/images/post_upload/BC5K4357.jpg
Dobogóra álltak az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna legjobb csapatai
/media/uploads/images/post_upload/DHE_2644.JPG
Célegyenesbe ért az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_3058.jpg
A jókedv, az élményszerzés és a sportszerűség játszotta a főszerepet Zánkán!